Starlink, uydu internet donanımını ücretsiz hale getirdi

SpaceX’in Starlink adlı uydu internet hizmeti, kullanıcılar için donanım maliyetlerini sıfırlayan yeni bir abonelik modeli sunuyor. Şirketin başlattığı 12 aylık konut interneti planı, belli bölgelerde 349 dolarlık tek seferlik donanım ücretini tamamen kaldırarak abonelere uygun fiyatlarla hizmet sunuyor. Hem de aylık ücretleri artırmadan.

Yeni kampanya dahilinde kullanıcılar, ekipmanı 30 gün boyunca deneyip memnun kalmazlarsa hiçbir ek ücret ödemeden iade edebiliyor. Ancak 30 gün sonrasında hizmet adresini değiştirmek veya aboneliği erken iptal etmek istediklerinde, donanım ücreti orantılı olarak iade ediliyor.

Bazı bölgelerde yoğun talep nedeniyle yaklaşık 100 dolarlık bir “talep ücreti” uygulanabiliyor. SpaceX, bu uygulama ile yoğun kullanılan bölgelerde altyapı yükünü dengelemeyi amaçlıyor.

Daha fazla kullanıcı hedefleniyor

Bu yeni model, özellikle kırsal kesimde internete erişim konusunda zorluk yaşayan kullanıcılar için büyük bir avantaj sunuyor. Yüksek donanım maliyetleri nedeniyle hizmete ulaşamayanlar, artık yalnızca aylık abonelik ücretini ödeyerek Starlink hizmetinden faydalanabiliyor.

12 aylık konut planı geçtiğimiz ay bazı ülkelerde sessizce başlatılmıştı ancak şimdi daha geniş bir kitleye yayılmış durumda. ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi belirli bölgelerde ve çoğu Avrupa ülkesinde bu abonelik modeli sunuluyor. Fakat Hırvatistan gibi bazı ülkelerde kampanya, daha yavaş bir bağlantı sunan Starlink Mini cihazı için geçerli.

SpaceX’in bu adımı, daha fazla abone çekmeyi ve donanım maliyetlerinden kaynaklanan giriş engelini kaldırmayı amaçlıyor. Görünüşe göre firma, aylık sabit gelirini artırarak donanım maliyetlerini dengelemeyi planlıyor.

Starlink internet hizmeti, Avrupa’nın birçoğunda aktif olsa da Türkiye halen bu hizmetin dışında bulunuyor. Starlink’in resmi internet sitesinde Türkiye, hizmet sunulan ülkeler listesinde henüz yer almıyor ve uzunca bir süredir düzenleyici onay beklediği belirtiliyor. Türkiye’ye gelmemesinin sebebi olarak BTK’dan alınması gereken lisanslar ve pazar dinamikleri gösterilebilir.

Related Posts

Bu telefonlar 7 yıl boyunca güncelleme alacak!

Samsung bazı modellerinin 7 boyunca güncellenerek destekleneceğini duyurdu.

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Apple Arcade hizmetine eklenecek oyunlar açıklandı

Apple’ın oyun platformu Arcade için yeni gelecek 4 oyun açıklandı.

Yeni iddia kafaları karıştırdı! 15 bin yıllık fark ortaya çıktı

Yeni bir araştırmaya göre modern insanların Avustralya’ya 65 bin yıl önce değil, yaklaşık 50 bin yıl önce ulaştığı ileri sürüldü. La Trobe Üniversitesi’nden Jim Allen ve Utah Üniversitesi’nden James O’Connell, Neandertal DNA’sı üzerine yapılan son çalışmaların ardından bu iddiayı ortaya koyarak, Avustralya’ya ilk gelen insanların Neandertal genleri taşıdığına dikkat çekti.

Google’ın yeni özelliği Avrupa’yı harekete geçirdi

Google’ın yapay zeka destekli yeni arama özelliği Avrupa Birliği’ndeki bazı yayıncılar tarafından haksız rekabet ve içerik gaspı olarak değerlendirildi. Gelen şikâyetler üzerine Avrupa Komisyonu, Google hakkında ön inceleme başlattı.

Arabanızı artık mikrodalgalar koruyor: Yöntemi duyan mutfağa koşuyor!

Fare hırsızlığı olarak bilinen yeni nesil otomobil hırsızlığı yöntemi, sürücüleri şaşırtıcı ama etkili bir çözüm arayışına itti. Artık birçok sürücü, araç anahtarlarını mikrodalga fırınlarında saklayarak hırsızlara karşı koruma sağlıyor.