Sabah duş almayı bırakmanız için 3 önemli neden

Sabahları mı Gece mi? Duş Almanın Sağlık Üzerindeki Etkileri

Sabahları işe gitmeden önce duş almak, çoğu kişinin yaygın alışkanlığı fakat artık her sabah ofise gitmek zorunda olmayan birçok kişi, sabah duşunu atlayıp gece yatmadan önce duş almayı tercih edebiliyor.

Uzman doktor, gece duşunun sabah duşundan daha fazla sağlık ve zindelik faydası sağlayıp sağlamadığına dair önemli açıklamalarda bulundu. Pratisyen hekim ve tıbbi danışman Dr. Aragona Giuseppe, Glamour’a verdiği röportajda, sabah duşunun günün başlamasına hazırlık olarak popüler olduğunu ve “duyuları uyandırarak” kişiyi güne hazırladığını söyledi fakat gece duşunun da sağlık açısından faydalı olduğunu belirtti.

Dr. Giuseppe, gece duşunun özellikle vücudun gün boyunca topladığı kir, alerjenler ve tahriş edici maddelerden arınmasına yardımcı olduğunu aktardı. Özellikle yaz aylarında polen, kimyasallar, ter ve diğer kirleticiler vücudun üzerinde birikiyor. Eğer duş almazsanız, bu maddeler yatağınıza geçerek hem kirli çarşafların hem de gece boyunca oluşan alerjenlerin artmasına neden olabilir. Öte yandan sabahları yüzünüzdeki yağ ve kirin yatağınıza geçmesi, ciltte kaşıntı, tahriş ve akne gibi sorunlara neden olabilir.

Duşun zamanlaması kadar süresi de önemli. Dermatolog Emma Amoafo-Mensah, ideal duş süresinin on dakikadan az olması gerektiğine dikkat çekti. Metro gazetesine konuşan Amoafo-Mensah, “Birçok kişi duşta gereğinden fazla zaman geçiriyor, ancak duş süresi on dakikayı geçmemelidir” ifadelerine yer verirken “Daha uzun süre duş almak, özellikle su çok sıcaksa ve cildiniz kuruma eğilimindeyse, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir” şeklinde konuştu.

Related Posts

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan Yanık Merkezi Açıklaması

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 29 Mayıs 2025 Perşembe günü, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen “Bölgemizde Pediatrik ve Erişkin Yanıklar ve Önleme Kongresi”ne katılım gösterdi.

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Araştırma: Egzersiz, kanserin tekrarlamasını önlemede ilaçlardan daha etkili olabilir

“Bu sonuçlar birçok ilaca göre çok daha etkili ve yan etkisiz bir alternatif sunduğunu gösteriyor. Egzersiz, kelimenin tam anlamıyla ilaçtan daha iyi”

Uzmanı uyarıyor: Yapay zeka desteğiyle yapılan diyetler sağlık sorunlarına yol açabilir

Uzmanı uyarıyor: Yapay zeka desteğiyle yapılan diyetler sağlık sorunlarına yol açabilir