AKSUNGUR İHA, 40 Bin Feet İrtifa Rekoru Kırdı

TUSAŞ’ın İHA’sı AKSUNGUR, Milli Motor ile 40 Bin Feet İrtifa Rekoru Kırdı

TÜRK Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı (İHA) ‘AKSUNGUR’, milli motor ‘TEI-PD170’ ile 40 bin feet yüksekliğe ulaşarak irtifa rekoru kırdı.

TUSAŞ’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “AKSUNGUR’dan milli motorla irtifa rekoru. Göklerin sancaktarı AKSUNGUR 40 bin feet yükseklikten bizleri selamlıyor. Bu uçuşla milli motorumuz TEI-PD170 en yüksek irtifasına ulaştı. Aynı zamanda ASELSAN tarafından geliştirilen milli kameramız AF500’ün ve Aspilsan tarafından geliştirilen milli ısıtıcılı bataryanın da AKSUNGUR ile test edildiği en yüksek irtifa oldu. Milli havacılığımızın gücünü semalarda taşımaya devam edeceğiz” denildi.

‘Bu Başarıyla Gurur Duyuyorum’

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “AKSUNGUR’umuz 40 bin feet yükseklik denemesiyle bir başarıya daha imza attı. Aldığımız her başarıyla daha da yükseğe çıkıyor ve geleceğe daha da güçlü adımlarla yürüyoruz. Güçlü bir geleceğin teminatı olan bu başarıyla gurur duyuyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Gece-gündüz her türlü hava koşulunda istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevi gerçekleştirebilen AKSUNGUR, 750 kilogram yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Farklı bir tür sanılmıştı… ‘Ejderha Adam’ın gizemi çözüldü

Çin’in Harbin kentinde 1933 yılında bir işçi tarafından bulunan ve yıllar sonra bilime bağışlanan dev insan kafatasının gizemi sonunda çözüldü. “Ejderha Adam” (Homo longi) olarak adlandırılan bu kafatasının aslında gizemli antik insan türü Denisovanlara ait olduğu ortaya çıktı.

Milli atıcılar Münih’te mücadele ediyor

Milli atıcıların da katıldığı Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nın Münih ayağı sürüyor.

Dünyanın en küçük kemanı: Sadece 35 mikrometre

“Dünyanın en küçük kemanı” ifadesi genellikle alaycı bir şekilde kullanılır, ama İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nde bu deyim gerçek oldu. Araştırmacılar, sadece 35 mikrometre uzunluğunda ve 13 mikrometre genişliğinde, yani bir insan saç telinden daha ince bir keman tasarladı. Bu minik keman çalınamıyor olabilir, ancak bilimsel araştırmalar için büyük bir adım anlamına geliyor.

WhatsApp’ta telefon numarası vermeden sohbet imkanı başlıyor

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini korumaya yönelik uzun süredir beklenen bir adımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Platform, tıpkı rakipleri Telegram ve Signal gibi kullanıcı adı (username) sistemini uygulamaya koymak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Artık kullanıcılar, telefon numarası paylaşmadan sohbet başlatabilecek.

Dünyanın en değerli şirketleri açıklandı

Dünyanın en değerli şirketlerine yönelik araştırmasını tamamlayan Kantar, verilere göre Apple’ın halen en değerli şirket olduğunu belirtiyor.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.